Круглий стіл освітян 19 виборчого округу

Дата: 29.03.2018 09:48
Кількість переглядів: 560

22-го березня у Зимнівськїй ОТГ під час круглого столу говорили  про розвиток галузі освіти в ОТГ, який зібрав керівників органів управління освітою в громадах та керівників шкіл 19-го округу. Організували захід Асоціація місцевого самоврядування Прибужжя та Зимнівська ОТГ.

   Захід розпочала виконавчий директор Асоціації місцевого самоврядування Прибужжя Валентина Степюк, яка відзначила, що без комунікації і передачі досвіду процес розвитку освіти в ОТГ буде гальмуватися. Був присутній на заході помічник народного депутата Ігоря Гузя Андрій Бокоч, який подякував присутнім керівникам освітніх установ і гуманітарних відділів ОТГ за участь у круглому столі і зазначив, що народний депутат підтримує розвиток свого округу, а питання розвитку освіти – це одне з найголовніших сьогодні.

   У рамках процесу децентралізації влади в Україні відбувається активне утворення об’єднаннях територіальних громад (ОТГ), освітніх округів та опорних навчальних закладів.  У Міністерстві освіти і науки розповідають: загальноосвітні навчальні заклади, що є опорними, створюються для рівного доступу усіх дітей до якісної освіти, раціонального і ефективного використання ресурсів, та є одним із механізмів реформування системи загальної середньої освіти й упорядкування шкільної мережі. У 19-му виборчому окрузі процес створення системи опорних закладів і їхніх філій уже запущено.

   На захід завітала Тетяна Соломіна, заступник начальника управління освіти, науки та молоді Волинської ОДА. Яка розповіла більше про реформу, про нові функції і повноваження органів управління освітою в ОТГ. Закликала усіх освітян до налагодження горизонтальної комунікації.

 Привітав пристуніх гостей у свої громаді голова Зимнівської ОТГ В’ячеслав Католик і відзначив, що розвитку освіти громада віддає велике значення.

 Він наголосив, що після об’єднання громада вирішила, розвивати освіту. У розвиток цієї галузі в ОТГ за два роки, мабуть, пішло 10 мільйонів гривень з бюджету розвитку.

    Освітяни говорили під час круглого столу на багато тем. Серед яких «Ідея створення опорних шкіл як «точок прориву» і шанс рівного доступу до якісної освіти сільських дітей» розповів  Сергій Будцев, директор НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. - дитячий садок»  с. Льотниче,  директор ООЗ НВК "ЗОШ І-ІІІ ступенів-ліцей"            с. Зимне Юлія  Степанюк розробила «дорожню карту» створення опорної школи в ОТГ: приклади нормативно-правових актів та розпорядчих документів. Виконуюча обов’язки начальника гуманітарного відділу Зимнівської ОТГ Олена Гус ознайомила з етапами  організації інклюзивного навчання як  комплексного процесу забезпечення рівного доступу до якісної освіти дітей з особливими освітніми потребами,  а завідувач методичного кабінету Юрій Матвіюк розповів про організацію методичного супроводу в ОТГ.

   Завершився круглий стіл дискусією «Громадська рада  при   управлінні освітою в ОТГ  чи батьківські комітети при освітніх закладах?». Де переваги та недоліки змоделювала Валентина Степюк, виконавчий директор Асоціації місцевого самоврядування Прибужжя

Учасники круглого столу знайшли відповіді на запитання, котрі їх цікавили.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь