Прийміть дитину у родину!

Дата: 13.07.2018 11:44
Кількість переглядів: 623

Прийміть дитину у родину!

Родина – яке близьке та зрозуміле для нас слово. Ми з дитинства відчуваємо материнську ніжність та тепло, батьківську допомогу та мудре слово. Та є діти, які недобровільно позбавлені цього почуття. І хто виріс у рідній сім’ї, тому важко уявити, що відчуває маленька дитина, яка залишилася без батьків. Вони позбавлені любові та піклування та один на один постають перед життєвими труднощами. Відсутність батьківського тепла, маминої колискової на ніч, іграшок та подарунків на свята від рідних – усе це є життя дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Ці діти живуть в інтернатах, мають одяг та їжу, влітку вони відпочивають в оздоровчих таборах, але єдине – їх ніхто не чекає, і нікому пожалітись про забите коліно чи успіх у спортивних змаганнях. Саме тому наша держава підтримує створення сімейних форм виховання дітей-сиріт, а саме прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу.

Діти - це наше майбутнє, і не важливо чи то твоя рідна дитина, чи просто маленька особистість, яка хоче відчути твою підтримку та часточку любові. Ми повинні пам’ятати, що для щастя цих дітей потрібно так мало: добре слово, привітна посмішка і надія на краще майбутнє.

Проблема дитячого сирітства з кожним днем стає більш актуальною і болючішою темою для нашого суспільства. Однак останніми роками змінилися пріоритети державної політики. Перевага надається вихованню дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування у родині (усиновлення, опіка, передача на виховання у дитячі будинки сімейного типу та прийомні сім’ї).

Держава створила систему підтримки та виховання дітей-сиріт у вигляді прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу, коли дитина виховується не в інтернаті, а в сім’ї людей, готових виконувати роль батьків.

Прийомна сім'я - це сім'я або окрема особа, яка не перебуває у шлюбі, яка добровільно за плату взяла на виховання та спільне проживання від 1 до 4 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Такі сім'ї фактично допомагають державі виховувати дітей не в інтернатах, а в кращих, сімейних умовах.

Дитячий будинок сімейного типу – сім’я, в якій поряд з власними дітьми живуть і виховуються діти позбавлені батьківського піклування. Така сім’я може взяти на виховання від 5 до 10 прийомних дітей. Вихованці перебувають у дитячому будинку сімейного типу до досягнення повноліття, а в разі продовження навчання у професійно-технічному, вищому навчальному закладі I–IV рівнів акредитації – до його закінчення, але не пізніше досягнення ними 23-річного віку.

Прийомній сім'ї щомісяця виділяється державна соціальна допомога на кожну прийомну дитину для придбання одягу, взуття, м'якого інвентарю, лікарських засобів, предметів особистої гігієни, іграшок, книжок, продуктів харчування тощо відповідно до норм, визначених законодавством для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Також призначається грошове забезпечення для прийомних батьків, яке становить 35 відсотків розміру соціальної допомоги на кожну прийомну дитину. Суми коштів, що належать вихованцям як пенсія, аліменти чи інші види державної допомоги, переходять у розпорядження батьків-вихователів і витрачаються на утримання вихованців. При влаштуванні дітей до дитячого будинку сімейного типу вихованці мають право підтримувати особисті контакти з батьками та іншими родичами, якщо це не суперечить їх інтересам і не заборонено рішенням суду.

В нашій країні дуже багато дітей, які мріють про маму і тата. Саме Ваша сім’я може стати для прийомної дитини осередком любові і тепла, якого вона прагне... І саме Ви навчите її більше усміхатися, любити людей і бути щасливою. І Ваш вчинок зробить цей світ добрішим...

Ми віримо, що Ви чуйна та щира людина і доля дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування не байдужа Вам.

Зважтеся на цей крок! Ваша дитина на вас чекає.

За додатковою інформацією звертайтеся за нижче вказаною адресою:

Сектор з питань соціального захисту населення Зимнівської сільської ради с.Льотниче, вул. Перемоги, 38, або за телефоном: 2-37-14.

 

Завідувач сектору з питань соціального захисту населення Зимнівської сільської ради  -  В.Мудрик    

 

Фото без опису  

  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь