Зимнівська ОТГ уклала Меморандум про партнерство з Володимир-Волинською міською радою та Зарічанською ОТГ.

Дата: 22.03.2019 14:22
Кількість переглядів: 541

Нещодавно три громади уклали меморандум про партнерство.

Йдеться про угоду між Володимир-ВолинськийЗарічанська ОТГ та Зимнівська сільська об'єднана територіальна громада.

Фото без описуМеморандум укладений з метою створення комфортного та безпечного середовища життя громадян в рамках взаємовигідного співробітництва між громадами. «Наші територіальні громади сьогодні пов’язані низкою економічних соціальних та культурних зв’язків», - йдеться у тексті меморандуму. Мовляв, партнерство може громади сильнішими, більш конкурентними та успішними. 
У рамках меморандуму йдеться про практичну реалізацію у майбутньому проектів щодо водопостачання, водовідведення, поводження з твердими побутовими відходами, медицини, соціального захисту, освіти, культури, а також проектів, які спрямовані на енергозбереження, покращення екологічної ситуації в районі та дорожньої інфраструктури.

Нагадаємо, що нещодавно у Львові відбувся семінар «Партнерство між міською та сільськими територіальними громадами як ефективний інструмент місцевого економічного розвитку». Участь у ньому узяла делегація Волинської області, до складу якої увійшли Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування (директор Волинського ЦРМС Анатолій Пархом'юк і радник з децентралізації Волинського ЦРМС Оксана Урбан), представники волинських об’єднаних територіальних громад тощо. Також учасниками семінару стали експерти Інституту громадянського суспільства, представники Програми «U-LEAD з Європою» та інституцій з областей Західної України, міст обласного значення, ОТГ, що межують/співпрацюють з містами обласного значення та місцевих ЦРМС.

Завданнями семінару були наданням присутнім представникам міст обласного значення та сільських територіальних громад з областей Західної України інформацію про різноманітні можливості місцевого розвитку, популяризація партнерства між міськими та сільськими територіальними громадами у якості ефективного інструменту місцевого економічного розвитку, ознайомлення учасників з методичними рекомендаціями про започаткування співробітництва територіальних громад, заохочення присутніх до участі у Проекті «Партнерство між міськими та сільськими територіальними громадами як ефективний інструмент місцевого економічного розвитку» та допомога учасникам у напрацюванні ідеї спільних розвиткових проектів між містами обласного значення та сільськими територіальними громадами тощо.

Тому підписання нинішнього меморандуму стало логічним кроком після завершення семінару.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь