УВАГА! Триває прийом заявок "Громадського бюджету"!

Дата: 06.12.2021 09:09
Кількість переглядів: 1196

З 22 листопада 2021 року триває прийом проектів Громадського бюджету Зимнівської територіальної громади, які будуть реалізовані впродовж 2022 року!

"Цьогоріч, Зимнівська територіальна громада вперше реалізовує конкурс «Бюджет громадських ініціатив» - це один з найважливіших інструментів участі, якими можуть скористатися всі дорослі жителі Зимнівської територіальної громади. Унікальність конкурсу в тому, що кожен житель може реалізувати свою ідею, яка спрямовано на благо населених пунктів. Для цього потрібно подати її на конкурс та заручитися як можна більшою підтримкою друзів, знайомих та інших мешканців. Особисто мені імпонують люди, які не чекають пасивно змін, а готові самі їх генерувати, здійснюючи реальний вплив на те місце, де проживають.

Тож, закликаю всіх жителів населених пунктів, які входять до складу Зимнівської територіальної громади, брати активну участь у конкурсі «Бюджет громадських ініціатив»! Долучайтесь – не вагайтеся!" - сільський голова, В'ячеслав Католик.

Що таке громадський бюджет?
Громадський бюджет- це частина бюджету територіальної громади, у розмірі 400 тис. грн., яка спрямована на реалізацію кращих ідей та проектів, які надходять до сільської  ради від мешканців сіл територіальної громади та визначаються шляхом голосування.
Хто може подавати проекти?
Автором проекту може бути будь-який мешканець територіальтної громади віком з 16 років, який:
- зареєстрований та/або проживає на території  Зимніваської територіальної громади; 
- внутрішньо переміщена особа, яка має довідку, надану Управлінням соціального захисту населення, про взяття на облік особи, переміщеної з тимчасово окупованої території України та районів проведення ООС;
- офіційне місце роботи знаходиться на території громади, що підтверджується довідкою з місця роботи; 
- місце навчання знаходиться на території громади, що підтверджується студентським квитком або довідкою з місця навчання.
Куди подавати проекти?
Необхідно заповнити бланк-заявку проекту одним із зручних для автора способом:
1) надіслати сканований оригінал документу з поміткою «Громадський бюджет Зимнівської  територіальної громади» на електронну адресу: zymne1@gmail.com з обов’язковим подальшим наданням оригіналів у паперовому вигляді;
3) у паперовому вигляді за адресами розміщеними на сайті Зимнівської сільської ради за посиланням https://zymnivska-gromada.gov.ua/

Бланк-заявки проекту для паперового вигляду можна роздрукувати тут:
Скачати форму для заявки

Які вимоги до проекту?
- проект може бути великим -  до 100 тис. грн., або малим – до 50 тис. грн.;
- великий проект має бути підтриманий    30 особами (жителями територіальної громади), малий проект – 20 особами;
- проект має знаходитись в межах компетенції Зимнівської сільської ради та її виконавчих органів та має бути впроваджений впродовж бюджетного року, тобто до 31 грудня 2022 року;
- місце реалізації проекту є місцем загального користування без обмеження вільного доступу всіх жителів та гостей територіальної громади.

Ідея не повинна суперечити Конституції України і чинному законодавству. Проект не повинен містити ненормативну лексику, наклеп, образи і заклики до насильства, тощо.

Перед тим як подати проект на участь у Громадському бюджеті обов’язково ознайомтесь з Положенням про Громадський бюджет/бюджет участі Зимнівської територіальної громади, розміщеного на сайті Зимнівської сільської ради ради:  
Положення та установчі документи по Громадському бюджеті

Термін подання проектів з 22.11.2021 до 21.12.2021 року.
Контакти для довідок: тел.,+380673367697 е-mail: zymne1@gmail.com

Фото без опису
 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь