Міжнародний день захисту дітей

Дата: 01.06.2024 09:38
Кількість переглядів: 75

          Фото без описуФото без описуДіти — це найдорожче диво, яке наповнює життя дорослих радістю й теплом. Природно, коли дитину оточують любов’ю, увагою й піклуванням, і якщо в дорослому житті ми інколи мріємо повернутися у своє дитинство — значить, воно було щасливим і безтурботним, яким і має бути для кожної дитини на планеті.  Але, на жаль, чимало малечі все ще продовжують страждати від злиднів, воєн та жорстокого поводження.

 Щорічно 1 червня людство відзначає Міжнародний день захисту дітей. Ця важлива подія закликає всіх дорослих  до зусиль  по забезпеченню дітям гідних умов життя, освіти й відпочинку, а також надійного захисту від насилля та експлуатації. В повсякденному житті ми часто забуваємо про проблеми, з якими стикаються в сучасному світі мільйони дітлахів. Міжнародний день захисту дітей змушує звернути увагу на той факт, що далеко не всі з них мають доступ до медицини, освіти та взагалі до можливостей, які ми звикли вважати цілком природними. Також ця подія спонукає людей задуматися про те, наскільки щасливими зростають їхні діти. На жаль, ще не всі дорослі усвідомлюють, що крім матеріальних потреб, у дітей є базові емоційні потреби, такі як емоційний зв’язок з батьками, відчуття безпеки, свобода у вираженні своїх думок і почуттів, можливість проводити час в іграх та веселощах.  Крім того, люблячі батьки мають навчити дитину самоконтролю й самодисципліні, які будуть сприяти здоровому сприйняттю можливих обмежень реального світу.

В нашій країні питання захисту дітей стоїть досить гостро, особливо зважаючи на те, що певна кількість українських дітей проживає поблизу зони військового конфлікту на сході країни — ці діти є свідками пострілів, вибухів і руйнувань, що не може не позначатися на їхньому психологічному та фізичному стані. Крім того, актуальними в нашому суспільстві залишаються випадки домашнього насильства, булінг в дитячих колективах, підліткова вагітність, сирітство при живих батьках та інші проблеми, з якими щодня стикаються юні українці.  День захисту дітей надзвичайно важливий, тому що змушує нас не залишатися байдужими й намагатися зробити все для того, щоб діти в Україні були під надійним захистом і зберегли найкращі спогади про дитячі роки на все життя.

           В Зимнівській сільській раді, традиційно з нагоди Дня захисту дітей, за сприяння сільського голови В’ячеслава Католика, службою у справах дітей виконавчого комітету Зимнівської сільської ради були придбані подарунки для 13 дітей з числа  дітей-сиріт, дітей, позбавлених  батьківського піклування, та дітей з сімей які опинились в складних життєвих обставинах, які навчаються у навчальних закладах нашої громади на загальну суму 6500грн.

Хочеться побажати, щоб кожна дитинка на планеті зростала щасливою та здоровою, нехай кожне дитяче серце буде зігріте теплом і любов’ю, нехай звучить дитячий сміх, народжуються надії і здійснюються мрії. Нехай небо над головою завжди буде мирним, а кожен новий день – добрим!!!

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь