засідання « Круглого столу» на тему : « Нові підходи у наданні послуг роботодавцям»

Дата: 11.11.2022 10:37
Кількість переглядів: 137

10.11.2022 року у приміщенні Володимир-Волинської міськрайонної філії Волинського обласного центру зайнятості відбулось засідання « Круглого столу» на тему : « Нові підходи у наданні послуг роботодавцям».
Захід розпочала директор Володимир-Волинської міськрайонної філії Волинського обласного центру зайнятості Наталія Уколова, яка зазначила, що уряд вже запустив низку програм для підвищення рівня зайнятості і створення нових робочих місць, які вже успішно діють. Це програми релокації, надання грантів на започаткування чи розвиток бізнесу, компенсації роботодавцям за працевлаштування та оплату праці внутрішніх переселенців  та запропонувала присутнім провести захід у формі «питання-відповідь». 
Провідним юрисконсультом Окcаною Закревською були надані роз’яснення нещодавно прийнятого закону від 21.09.2022 року №2622-IX, які стимулюватимуть активність роботодавців. Змінами законодавства запроваджено нові активні програми зайнятості, які передбачають надання компенсації роботодавцям за працевлаштування деяких категорій людей, що можуть мати труднощі під час пошуку роботи. Зокрема молоді, учасників бойових дій, які шукатимуть роботу після закінчення війни, одиноких батьків, людей з інвалідністю, внутрішньо переміщених осіб, людей передпенсійного віку.
На засіданні також було розглянуто питання щодо легалізації заробітної плати та трудових відносин. На жаль, відносини між роботодавцями та найманими працівниками не завжди відповідають нормам законодавства. Часто працівники отримують заробітну плату у «конверті», таким способом роботодавці ухиляються від сплати податку, хоча від цього можуть страждати обидві сторони трудових відносин. Безперечне виконання норм законодавства в цьому напрямку  задовольнить потреби працівників та роботодавців.
Учасники заходу отримали відповіді на питання , що їх цікавили та обмінялись досвідом.

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь