Порядок взяття громадян на соціальний квартирний облік, їх перебування на такому обліку та зняття з нього

Дата: 12.11.2020 16:01
Кількість переглядів: 912

ЗАТВЕРДЖЕНО

                                                                      рішення виконавчого комітету

                                                                        Зимнівської сільської ради

                                                                 24 червня 2019 р. №53


ПОРЯДОК
взяття громадян на соціальний квартирний облік, їх перебування на такому обліку та зняття з нього


          1. Взяття громадян на соціальний квартирний облік (далі - облік) здійснюється за рішенням виконавчого комітету Зимнівської сільської ради за місцем проживання громадян, які мають право на отримання квартир, садибних (одноквартирних) житлових будинків з житлового фонду соціального призначення, після набуття ними повної цивільної дієздатності відповідно до закону.
         2. Для взяття на облік громадянин або уповноважена ним особа, що підтверджується завіреною в установленому законом порядку довіреністю, подає письмову заяву.  
          3. Недієздатні громадяни беруться на облік за заявою опікунів або органів опіки та піклування. Діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, які досягли 16 років, особи з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, беруться на облік виконавчим комітетом Зимнівської сільської ради за місцем їх походження або проживання до встановлення опіки, піклування, влаштування в прийомні сім'ї, дитячі будинки сімейного типу, заклади для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
          4. Взяття на облік дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які досягли 16 років, здійснюється за заявою піклувальника, прийомних батьків, батьків-вихователів, адміністрації закладу, де проживає дитина, або органу опіки та піклування, а осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського     піклування - за їх заявою.

                5. До заяви про взяття громадянина на облік (додаток 1) додаються такі документи:
        
довідка про місце проживання та склад сім'ї;

          копії документів, що посвідчують особу громадянина та членів його сім'ї;

          копії довідок про присвоєння ідентифікаційного номера громадянинові та членам його сім'ї;

          копії документів, що підтверджують право громадянина та членів його сім'ї на надання пільг під час взяття на облік;

         довідки про доходи громадянина та членів його сім'ї за попередній рік;

         відомості про вартість майна, що перебуває у власності громадянина та членів його сім'ї на момент взяття на соціальний квартирний облік.

         6. До заяви про взяття на облік дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування, особи з їх числа (додаток 9) додаються:

копія документа, що посвідчує особу дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування, особи з їх числа;

копії документів, що підтверджують статус дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування, особи з їх числа;

копія довідки про присвоєння ідентифікаційного номера дитині-сироті, дитині, позбавленій батьківського піклування, особі з їх числа;

довідка про те, що дитина-сирота, дитина, позбавлена батьківського піклування, особа з їх числа не перебуває на обліку за місцем її проживання.

           7. Посадова особа Зимнівської сільської ради реєструє заяву про взяття громадянина на облік та документи, що додаються до неї, в книзі встановленого зразка згідно з додатком 2 до  Порядку та видає розписку згідно з Додатком 3.

                8. Рішення про взяття громадянина на облік або про відмову приймає виконавчий комітет Зимнівської сільської ради за результатами розгляду  заяви комісією з житлових питань при виконавчому комітеті Зимнівської сільської ради разом з документами, що додаються до неї, не пізніше 30 робочих днів після їх надходження. Зазначене рішення приймається з урахуванням наявності нерухомості, що перебуває у власності громадянина та членів його сім'ї на момент взяття на соціальний квартирний облік. Під час вирішення питання щодо надання соціального житла - квартири або садибного (одноквартирного) житлового будинку громадянинові, який має приватне житло, враховується площа житлового приміщення, що перебуває у приватній власності такого громадянина або членів його сім'ї, які проживають разом з ним.

         9. Громадянинові, дитині-сироті, дитині, позбавленої батьківського піклування, особи з їх числа може бути відмовлено у взятті на облік у разі подання          документів:
         у неповному обсязі документів відповідно до пунктів 5, 6 цього Порядку;
         які містять виправлення;
         що не підтверджують можливість визнання у встановленому порядку громадянина таким, що потребує надання соціального житла;
         які містять недостовірні         відомості.
         10. У разі прийняття рішення про взяття на облік Зимнівська сільська рада вручає/надсилає громадянинові не пізніше семи робочих днів після його прийняття повідомлення згідно з додатком 4 до Порядку. Повідомлення про відмову згідно з додатком 5 до Порядку надсилається не пізніше трьох робочих днів з дня набрання чинності такого рішення. Відмова у взятті громадянина на облік може бути оскаржена в судовому порядку.

         11. Відомості про громадян, щодо яких виконавчим комітетом міської ради прийнято рішення про взяття на облік, вносяться до книги обліку згідно з додатком 6          до Порядку.        
         12. Списки громадян, які користуються правом на отримання соціального житла в позачерговому, першочерговому  порядку і в порядку загальної черги, складаються згідно з додатком 7 на підставі даних обліку.

         13. Зимнівська сільська рада інформує щороку територіальну громаду про ведення обліку шляхом оприлюднення списків громадян, які користуються правом на отримання соціального житла в позачерговому, першочерговому порядку і в порядку загальної черги, на офіційній веб-сторінці ради або у місцевих друкованих засобах масової інформації не пізніше ніж до 20 січня року, що настає після складення списків.

         14.Виконавчий комітет Зимнівської сільської ради може зняти громадянина з обліку у разі:      
         подання ним заяви про зняття з обліку;

         втрати підстав, що дають право на отримання соціального житла;
         виїзду на постійне місце проживання до іншої територіальної громади;
         отримання ним в установленому порядку кредиту для будівництва чи придбання          житла;
         надання йому в установленому порядку земельної ділянки для будівництва приватного житлового будинку;

         виявлення в документах, поданих згідно з пунктом 5 цього Порядку, недостовірних          відомостей.
         Рішення про зняття громадянина з обліку приймається виконавчим комітетом Зимнівської сільської ради не пізніше 30 робочих днів після виявлення однієї із зазначених у цьому пункті підстав.

Повідомлення про зняття з обліку надсилається не пізніше ніж протягом 30 робочих днів після прийняття такого рішення за формою згідно з додатком 8 до Порядку із       зазначенням причин.   
         15. За громадянином, якого знято з обліку у зв'язку з тим, що середньомісячний сукупний дохід громадянина та членів його сім'ї за попередні два роки з розрахунку на одну особу перевищує суму опосередкованої вартості найму житла у відповідному населеному пункті та прожитковий мінімум, зберігається протягом трьох років з дня зняття з обліку право на поновлення в черзі      за      його обліковим номером.
         16. Оцінна комісія проводить щороку моніторинг сукупного доходу громадян, які перебувають на соціальному квартирному обліку, та членів їх сімей і доходів наймачів житла, що належить до житлового фонду соціального призначення, та членів їх          сімей, які    проживають разом з ними.   

 

                                                     

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь