Інформація про "гарячі лінії" для постраждалих від домашнього насильства.

Дата: 24.01.2021 22:16
Кількість переглядів: 430

Фото без опису

        Домашнє насильство одна з ключових соціальних  проблем, яка існує в Україні. Так вважають українські й міжнародні правозахисники, юристи, психологи. Довгий час, ця тема замовчувалася на національному рівні й вважалося, що домашнє насильство не потребує зовнішнього втручання.                                                                      Щоденно в Україні фіксують близько 348 фактів домашнього насильства. Соціальний тиск настільки сильний, що багато жертв сприймають це насильство як невідворотне явище і просто його замовчують. Їх мовчанка – це сигнал для кривдника, який «легалізує» злочин і вказує на його безкарність. Чомусь інколи нам простіше заплющити очі та зробити вигляд, що нічого не відбувається, що все це нас не стосується і сімейна сварка – це нормально. І що потреба у тому, щоб сховати жінку з дитиною у безпечне місце, надати їм необхідну медичну, психологічну та правову допомогу – це завжди виключення з правил, а не загальна тенденція. Так ми себе заспокоюємо, і коло замикається. Його необхідно розімкнути. Мовчання рівнозначне злочину!                                                                                                                                                 Насильство над дітьми – проблема, яка завжди існувала і скоріш за все, ще дуже довго буде існувати у сучасному суспільстві. Сучасність демонструє такі його приклади, як смерть дітей від голоду, їх загибель під час міжнародних конфліктів, вбивство на побутовому ґрунті. Нерідкі і такі форми насильства, як торгівля дітьми, залучення до жебрацтва, проституція, економічна експлуатація, позбавлення житла, коштів для існування, зневага потребами й інтересами. Діти є найнезахищенішою і найуразливішою частиною суспільства, повністю залежною від дорослих.                                                                       

 Якщо Ви  стали жертвою насильства чи торгівлі людьми, якщо прагнете повернутися до нормальних умов життєдіяльності та потребуєте підтримки зателефонуйте:

до Національної поліції України за номерами телефонів: 102 або 0 800 500 202;

на Національну дитячу «гарячу» лінію за номерами телефонів:                                116 111 (безкоштовно з мобільних телефонів) або  0 800 500 225 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів).

на Національну «гарячу» лінію з питань запобігання насильству в сім’ї, торгівлі людьми та гендерної дискримінації за номерами телефонів:                                      116 123 (безкоштовно з мобільних телефонів) або 0 800 500 335 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів).

на єдиний короткий номер «гарячої лінії» 1547 з питань протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі, та насильству стосовно дітей.

 

 

Лінії працюють анонімно, конфіденційно та безкоштовно.

 

За телефонами «гарячої лінії» можна отримати:

  • інформацію про організації та установи, до яких потрібно звернутися у конкретній ситуації;
  • перелік документів, які необхідно підготувати для звернення;
  • інформацію щодо громадських організацій, які надають допомогу постраждалим від домашнього насильства;
  • психологічні консультації (поради та підтримка психолога анонімно у телефонному режимі);
  • консультації та рекомендації юристів щодо кожної ситуації, поради стосовно складання необхідних документів, тощо.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь