#Територія_майстерності #Успішна_громада #розвиток_громади #підприємництво

Дата: 06.04.2021 11:58
Кількість переглядів: 284

В рамках реалізації проєктів «Територія майстерності» та «Успішна громада» в с.Суходоли Володимир-Волинської ОТГ за сприяння Володимир-Волинської міськрайонної філії Волинського обласного центру зайнятості відбулась зустріч мешканців села з головним спеціалістом відділу контролю в насінництві та розсадництві управління фітосанітарної безпеки ГУ Держпродспоживслужби у Волинській області Оксаною Кігічак та провідним спеціалістом ДУ «Волинська обласна фітосанітарна лабораторія» Світланою Жук.

Під час заходу Оксана Михайлівна розповіла на що потрібно звернути увагу при покупці посівного матеріалу та рекомендувала перед придбанням насіння сільськогосподарських рослин обов’язково звернути увагу на наявність та чинність сертифікатів, що засвідчують сортові та посівні якості насіння.

Також лектор розповідала про вирощування генетично модифікованих сортів рослин та детально зупинилася на тому , як законодавство регулює питання створення, випробування, транспортування та використання генетично модифікованих організмів.

Світлана Георгіївна розповіла про біологічні методи захисту рослин, адже це є важливою складовою системи захисту від шкідливих організмів. На відміну від пестицидів хімічного походження біопрепарати є безпечними для навколишнього середовища, людей, тварин, птахів, риб.

На даний час ДУ «Волинська обласна фітосанітарна лабораторія» виготовляє і рекомендує до застосування наступні ефективні мікробіологічні препарати: Бактоцид, Планриз, Триходермін та Ековітал.

Учасники заходу отримали детальні відповіді на запитання, а також практичні поради щодо теми заняття і не тільки.

#Територія_майстерності #Успішна_громада #розвиток_громади #підприємництво


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь