"Безбар'єрність"

Дата: 15.02.2022 15:21
Кількість переглядів: 198

Перша леді України Олена Зеленська презентувала електронну версію «Довідника безбар’єрності».

Фото без опису

Посібник покликаний зафіксувати нові норми безбар’єрної мови та стати гідом з коректного спілкування.     «Довідник безбар’єрності» – проект з відкритим кодом, доступний для використання та цитування, який також можна доповнювати. Над ним працювали правозахисники, психологи, батьки, які виховують дітей з інвалідністю, українські та міжнародні експерти. Посібник доступний за посиланням https://bf.in.ua.                                                                                                        Завершено роботу над першим розділом Альбому безбар'єрних рішень. Альбом безбар’єрних рішень – результат співпраці архітекторів, фахівців у сфері будівництва, представників громадських організацій і маломобільних груп населення.

Перший розділ каталогу розповідає та показує в ілюстраціях, якими мають бути доступні ґанки й подвір'я. Зокрема, тут зібрані вимоги до висоти поручнів та сходів, пандусів, освітлення біля входу в будинок. Підібрані приклади оптимальних рішень зі світового досвіду, є зручна система посилань на державні будівельні норми та стандарти до кожної архітектурної розробки.

Альбом опубліковано на офіційному веб-сайті Міністерства розвитку громад та територій України  за посиланням -  https://www.minregion.gov.ua                     Альбом безбар’єрних рішень створюється в межах ініціативи першої леді Олени Зеленської «Без бар’єрів» та реалізується громадською організацією «Безбар’єрність» спільно з Міністерством розвитку громад та територій України у межах проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ», який виконує німецька урядова компанія «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH» за фінансування урядів Німеччини та Швейцарії. Розробник – урбан-бюро Big City Lab.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь