Вечірній час - обмеження для дітей!!!

Дата: 18.02.2022 12:23
Кількість переглядів: 277

Про обмеження перебування дітей у вечірній час на вулицях та в розважальних закладах без супроводу батьків

 

      Служба у справах дітей виконавчого комітету Зимнівської сільської ради нагадує, що з метою запобіганню злочинності як з боку дітей, так і проти них, стимулюванню відповідальності батьків за виховання та розвиток дітей у Зимнівській сільській раді затверджено графік профілактичних заходів (рейдів) «Діти вулиці».

   Рейди проводяться спільно з патрульним офіцером громади та інспекторами ювенальної превенції. Метою профілактичних заходів (рейдів) є  здійснення перевірки  дотримання власниками розважальних закладів обмежень щодо відвідування їх неповнолітніми, проведення інструктажу представників торгових об’єктів про недопущення  продажу  алкогольних напоїв та  тютюнових виробів  неповнолітнім. 

 

Шановні батьки!

 

  Законодавством України про охорону та захист прав дитини встановлено відповідальність за факти перебування дітей без супроводу дорослих у вечірній час в громадських місцях, а саме:

 

Кодекс України про адміністративні правопорушення: 

Ст.180-1. Порушення порядку перебування дітей у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування. Згідно зі ст. 255 КУпАП, протоколи про порушення ст. 180-1 КУпАП вправі складати працівники поліції. Далі справи про адміністративні правопорушення за перебування дітей у нічний час у розважальних закладах розглядатимуть у суді (ст. 221 КУпАП). Підприємства, установи, організацій сфери розваг або громадського харчування очікує штраф у розмірі від 20 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

Закон України «Про охорону дитинства»:

 

Ст.20-1. Особливості перебування дітей у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування. Діти віком до 16 років з 22.00 до 6.00 години можуть перебувати у розважальних закладах, закладах громадського харчування лише в присутності батьків чи законного представника дитини.

 

Шановні власники розважальних закладів!

 

     Власники закладів сфери розваг, закладів громадського харчування та уповноважені ними особи зобов’язані вживати заходів щодо недопущення у такі заклади з 22.00 до 6.00 години дітей до 16 років без супроводження батьків, законних представників дітей. Також вони мають право з 22.00 до 6.00 години вимагати у відвідувача документів, що засвідчує особу.

 

Відтак, про що потрібно пам’ятати!

 

     Дітям заборонено з 22:00 до 06:00 перебувати без супроводу батьків у громадських місцях!

 

     Власники закладів розваг та громадського харчування з 22:00 до 06:00 години мають право вимагати у відвідувачів документи, що підтверджують досягнення ними 16-річного віку.

 

    У разі виявлення дитини в розважальному закладі чи в громадських місцях (парки, вулиці, території шкіл та дитячих садків, дитячі та спортивні майданчики, бари, дискотеки, магазини з алкогольною продукцією тощо) у нічний час, буде притягнуто до адміністративної відповідальності батьків за неналежне виконання батьківських обов’язків (ст. 184 КУпАП).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь