ХТО МАЄ ПРАВО НА КОМПЕНСАЦІЮ ?

Дата: 31.03.2022 11:06
Кількість переглядів: 385

Громадяни України віком від 18 років, які є власниками жилих приміщень приватного житлового фонду, і безоплатно розміщували в цих приміщеннях переселенців, які після введення воєнного стану перемістилися з Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Запорізької, Київської, Луганської, Миколаївської, Одеської, Сумської, Харківської, Херсонської, Чернігівської областей та м. Київ, і не є отримувачами щомісячної адресної допомоги ВПО для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату ЖКП.

ЩО ПОТРІБНО ЗРОБИТИ ВЛАСНИКУ ЖИЛОГО ПРИМІЩЕННЯ ПРИВАТНОГО ЖИТЛОВОГО ФОНДУ, ЯКИЙ РОЗМІСТИВ У СЕБЕ ВПО, ЩОБ ОТРИМАТИ КОМПЕНСАЦІЮ ?

Подати заяву до виконавчого комітету сільської, селищної, міської ради за місцем розташування жилого приміщення не пізніше наступного дня з дня розміщення ВПО.

В заяві зазначити:

  • прізвище, ім’я та по батькові кожної з розміщених осіб;
  • додати копії документів, що посвідчують їх особи (паспорт громадянина України або свідоцтво про народження).

В день припинення розміщення ВПО або зміни їх кількості   подати заяву з інформацією про зміну переліку осіб, розміщених у жилому приміщенні.

ЯКИЙ МЕХАНІЗМ ПРИЙНЯТТЯ РІШЕННЯ ПРО НАДАННЯ КОМПЕНСАЦІЇ ВЛАСНИКУ ЖИЛОГО ПРИМІЩЕННЯ ПРИВАТНОГО ЖИТЛОВОГО ФОНДУ, ЯКИЙ РОЗМІСТИВ У СЕБЕ ВПО ?

Заява розглядається виконавчим комітетом сільської, селищної, міської ради протягом п’яти робочих днів.

Протягом строку розгляду заяви уповноважені особи виконавчого комітету проводять верифікацію наведених у заяві відомостей з відвідуванням (у разі потреби) місця розміщення ВПО, а саме:

  • факту такого розміщення та його безоплатності;
  • кількості розміщених осіб та умов їх проживання;
  • документів, що встановлюють особу;
  • дані про відсутність або наявність у заяві інформації про осіб, які отримують щомісячну адресну допомогу внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг.

За результатами перевірки визначається обсяг компенсації витрат власника житла.

ЯКА СУМА КОМПЕНСАЦІЇ ?

Сума компенсації розраховується з урахуванням кількості днів, протягом яких жиле приміщення надавалося для розміщення ВПО, та кількості осіб, які там проживали (людино-днів).

Кількість людино-днів визначається шляхом додавання кількості ВПО, які проживали у жилому приміщенні власника, в кожний день місяця.

Сума компенсації за кожен людино-день визначається на рівні 14,77 гривні.

Загальна сума компенсації визначається шляхом визначення добутку загальної кількості людино-днів на суму компенсації за кожен людино-день.

ЗА ЯКИЙ ПЕРІОД БУДЕ НАРАХОВУВАТИСЬ КОМПЕНСАЦІЯ ?

З дня розміщення ВПО, але не раніше дати включення до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб інформації про розміщення внутрішньо переміщеної особи у відповідному жилому приміщенні.

ЯКИМ НОРМАТИВНО-ПРАВОВИМ АКТОМ ВРЕГУЛЬОВАНО ПОРЯДОК ?

Постанова Кабінету Міністрів України від 19.03.2022 № 333 “Про затвердження Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану і не отримують щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг”.

Відділ соціального захисту населення виконавчого комітету Зимнівської сільської ради


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь