наказ Наказ Про організоване завершення 2021-2022 навчального року закладів освіти до опалювальног

Дата: 12.05.2022 10:44
Кількість переглядів: 262

 

 

ЗИМНІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

 ГУМАНІТАРНИЙ ВІДДІЛ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ

ЗИМНІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

НАКАЗ

10.05.2022                                             с. Зимне                                          № 19-ОД

 

Про організоване завершення

2021-2022 навчального року

 

На підставі нормативно-правових документів щодо закінчення 2021-2022 навчального року: Закону України «Про освіту»; Закону України «Про повну загальну середню освіту»; Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо державних гарантій в умовах воєнного стану, надзвичайної ситуації або надзвичайного стану»; наказу Міністерства освіти і науки України від 28 березня 2022 року № 274 «Про деякі питання організації здобуття загальної середньої освіти та освітнього процесу в умовах воєнного стану в Україні», пункту 8 Положення про Міністерство освіти і науки України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16.10.2014 року №630, наказу Міністерства освіти і науки України від 01 квітня 2022 року № 290 «Про затвердження методичних рекомендацій щодо окремих питань завершення 2021-2022 навчального року», з метою забезпечення організованого завершення навчального року

НАКАЗУЮ:

  1. Директорам закладів загальної середньої, дошкільної та позашкільної освіти:
    1. завершити 2021-2022 навчальний рік 27.05.2022 шляхом внесення, за необхідності, відповідних змін до структури навчального року, визначеної закладом;
    2. забезпечити виконання освітніх програмнавчальних програм та навчального плану за рахунок ущільнення навчального матеріалу, організації самостійної навчальної діяльності учнів, додаткових консультацій з використанням технологій дистанційного навчання та внести відповідні зміни до календарно-тематичного планування з предметів інваріантної та варіативної складової навчального плану закладу освіти для забезпечення якісного виконання програм без урахування показників з кількості днів;
    3. звернути увагу на необхідність психологічної підтримки дітей, у тому числі після завершення навчального року.
  2. Директорам закладів загальної середньої освіти:
    1. Провести підсумкове оцінювання навчальних досягнень учнів враховуючи очне навчання та результати оцінювання з використанням технологій дистанційного навчання за другий семестр.  
    2. Забезпечити дотримання вимог нормативно-правових актів при здійсненні тематичного, семестрового і річного оцінювання навчальних досягнень учнів, при отриманні випускників свідоцтв з відзнакою, при нагородженні учнів перевідних класів Похвальним листом «За високі досягнення у навчанні».
    3. Вчасно завершити оформлення шкільної документації, зокрема -заповнення класних журналів, оформлення додатків до свідоцтв про здобуття базової та повної загальної середньої освіти, свідоцтв досягнень, табелів навчальних досягнень учнів, тощо.
    4. Забезпечити права учнів на продовження здобуття освіти, перевести їх відповідно до Порядку зарахування, відрахування та переведення учнів до державних та комунальних закладів освіти для здобуття повної загальної середньої освіти на наступний рік навчання, видати свідоцтва досягнень, табелі та документи про освіту випускникам тощо; врахувати, що в умовах воєнного стану необхідно застосовувати індивідуальний підхід до кожного учня/учениці, гнучко використовувати відповідні процедури в найкращих інтересах дитини для дотримання її права на продовження здобуття освіти відповідно до Порядку переведення учнів (вихованців) закладу загальної середньої освіти до наступного класу, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 14 липня 2015 року № 762, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 30 липня 2015 року за № 924/27369.
    5. Здобувачів освіти 4, 9, 11 класів звільнити від проходження державної підсумкової атестації відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України в сфері освіти» від 24 березня 2022 року № 2157-ІХ; наказу Міністерства освіти і науки України від 28.02.2022 № 232 «Про звільнення від державної підсумкової атестації учнів, які завершують здобуття початкової та базової загальної середньої освіти у 2021/2022 навчальному році».
  3. Відповідальність за виконанням даного наказу покладаю на спеціаліста відділу Наталію Матвіюк.

 

 

 

Начальник                                                                              Олена ГУС

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь