Про підготовку матеріально-технічної бази закладів освіти до роботи в 2022-2023 навчальному році та в осінньо-зимовий період

Дата: 23.05.2022 10:50
Кількість переглядів: 812

 

 

ЗИМНІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

 ГУМАНІТАРНИЙ ВІДДІЛ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ

ЗИМНІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

НАКАЗ

18.05.2022                                                               с. Зимне                                                   № 20-ОД

 

Про підготовку

матеріально-технічної бази

закладів освіти до роботи

в 2022-2023 навчальному році

та в осінньо-зимовий період

Відповідно до Закону України «Про освіту», враховуючи Закон України «Про правовий режим воєнного стану», Указ Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», затверджений Законом України від 24 лютого 2022 року 2212-IX «Про затвердження Указу Президента України «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні», з метою забезпечення своєчасної  підготовки та сталого функціонування закладів та установ освіти області в новому 2022/2023 навчальному році та в осінньо-зимовий період

НАКАЗУЮ:

1. Керівникам закладів загальної середньої та дошкільної освіти:

    1.  Забезпечити виконання заходів з підготовки матеріально-технічної бази закладів до роботи в новому 2022-2023 навчальному році та в осінньо-зимовий період.
    2. Першочергово спрямувати кошти спеціального фонду на проведення поточних ремонтів будівель та приміщень навчального призначення, теплового господарства, енергетичного обладнання, систем протипожежного захисту, зовнішніх інженерних мереж.
    3. Обстежити будівлі та споруди щодо вимог протипожежної безпеки, перевірити блискавко захист на контур заземлення, заміри опору захисного заземлення електроустановок та ізоляції проводів електромереж, укомплектування пожежних щитів.
    4. Провести обстеження спортивного та ігрового обладнання на міцність кріплення з оформленням актів обстеження.
    5. Здійснити перевірку на відповідність експлуатаційним характеристикам та паспортним даним верстатів, механічного та електричного інструменту
    6. Вжити заходів для забезпечення рівного доступу до якісної освіти в частині інклюзивної доступності до будівель та приміщень маломобільних груп населення, у тому числі осіб з інвалідністю з порушеннями зору, слуху та опорно-рухового апарату.
    7. Визначити готовність навчальних кабінетів, майстерень, спортзалів, ігрових та спортивних майданчиків, інших приміщень до нового навчального року і скласти акти-дозволи на введення їх в експлуатацію.
    8. Під час проведення робіт з підготовки до нового навчального року користуватись Санітарним регламентом для закладів загальної середньої освіти, затвердженим наказом Міністерства охорони здоров’я України від 25 вересня 2020 року № 2205, Санітарним регламентом для дошкільних навчальних закладів, затвердженим Наказом Міністерства охорони здоров’я України від 24 березня 2016 року № 234. та  інструктивно-методичними матеріалами, рекомендованими листом Міністерства освіти і науки України від 29.07.2020р.№ 1/9/-406.
    9. Питання підготовки матеріально-технічної бази до роботи в новому 2022-2023 навчальному році та в осінньо-зимовий період розглянути на засіданнях педагогічних рад.
    10. До складу комісії з перевірки готовності освітніх закладів до роботи в новому навчальному році та в осінньо-зимовий період включити:
  • директора установи,
  • начальника гуманітарного відділу виконавчого комітету Зимнівської сільської ради – Олену Гус,
  • заступника начальника управління – начальника відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Володимир-Волинського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області - Гайнацьку Юлію Олексадрівну,
  • головного спеціаліста відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства – Легкобит Оксану Павлівну.
    1. До 1 жовтня 2022 року завершити комплекс робіт з підготовки закладів освіти до роботи в зимових умовах:
  • провести ремонт котелень, їх реконструкцію, модернізацію, переведення з газового опалення на альтернативні види палива, заміну котлів на енергозберігаючі, промивку систем опалення та підготовку тепломереж до роботи;
  • забезпечити заповнення енергопаспортів на кожний заклад;
  • провести навчання, медичний огляд кочегарів, операторів;
  • відповідальним особам за теплове господарство, які призначені наказом закладу, пройти у встановлені терміни перевірку знань по техніці експлуатації та інших директивних документах, що стосуються теплопостачання та розрахунків за теплову енергію;
  • своєчасно завезти паливо з метою забезпечення стабільного проведення освітнього процесу в опалювальному сезоні.

На виконання Правил підготовки теплових господарств до опалювального періоду, затверджених спільним наказом Міністерства палива та енергетики України та Міністерства житлово-комунального господарства України від 10 грудня 2008 року № 620/378 наказом закладу освіти створити комісії для визначення готовності господарств до роботи в опалюваний період. До складу комісій мають входити керівник закладу освіти, заступник керівника з адміністративно-господарської частини, представник органу місцевого самоврядування.

    1. До 25 серпня 2022 року обстежити всі приміщення та інженерні комунікації постійно діючими технічними комісіями закладів освіти з оформленням відповідних актів (додаток № 2) та оформити акти прийому готовності закладу освіти до нового навчального року (додаток № 1).

до 25.08.2022

       1.13. Оформити акт готовності теплового господарства до роботи в опалювальний період (додаток № 3), акт стану готовності теплового господарства до роботи в опалювальний період (додаток № 4),  акт готовності до опалювального періоду 2022-2023 навчального року (додаток № 5), паспорт готовності до роботи в опалювальний період (додаток № 6).

до 01.10.2022

2. Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.

 

 

Начальник                                                                Олена ГУС


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь