Увага! Правила тимчасового виїзду з дитиною за кордон.

Дата: 08.05.2019 19:20
Кількість переглядів: 524

Друзі, дуже скоро розпочнуться канікули, тому ми розпочинаємо серію дописів про правила тимчасового виїзду з дитиною за кордон, які було запроваджено завдяки ініціативі Мін'юсту #ЧужихДітейНеБуває.

Ці зміни до законів дозволяють тимчасово виїхати з дитиною за кордон без обов'язкового отримання нотаріально посвідченої згоди другого з батьків.

Нові правила стосуються виїзду дитини, чиї батьки розлучені або проживають окремо, а один із них сплачує аліменти на дитину або заборгував із їх сплатою. 
Метою такої поїздки мають бути:

?? лікування; 
?? навчання; 
?? участь у дитячих змаганнях, фестивалях, наукових виставках, учнівських олімпіадах та конкурсах, екологічних, технічних, мистецьких туристичних, дослідницьких, спортивних заходах; 
?? оздоровлення та відпочинок.

У цьому дописі розповідаємо порядок виїзду за кордон, якщо дитина проживає з одним із батьків, який не перешкоджає другому з батьків у побаченнях і спілкуванні з дитиною.

У такій ситуації не потрібно отримувати дозвіл другого з батьків на виїзд за кордон дитини на строк до 1 місяця.

?? Що для цього потрібно зробити? 
1) Повідомте другого з батьків про державу перебування, мету та тривалість поїздки рекомендованим листом, якщо відоме місце його проживання;
2) Пред’явіть на кордоні копію рішення суду або органу опіки і піклування про визначення (підтвердження) місця проживання дитини.

Працівники прикорднонної служби можуть попросити вас пред'явити документи, які підтверджують підстави та строк перебування з дитиною за кордоном. Однак вимагати нотаріально посвідчену згоду на виїзд від другого з батьків не мають права!

??Водночас, слід пам'ятати про обов'язок дотримуватися строків перебування з дитиною за кордоном. За умисне порушення строків перебування за кордоном наступає адміністративна відповідальність – штраф від 1700 до 3400 грн. та втрата права виїзду з дитиною за кордон без згоди другого з батьків на рік.Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь