В Україні запускають «гарячу лінію» психологічної підтримки для ветеранів АТО

Дата: 26.08.2019 11:43
Кількість переглядів: 437

Із 23 серпня в Україні запрацює перша професійна «гаряча лінія» з попередження суїцидів та психологічної підтримки «Lifeline Ukraine». Гаряча лінія працюватиме цілодобово за номером 7333. На першому етапі проєкт сфокусується на ветеранах російсько-української війни на Донбасі.
«Це структура, яка діятиме за принципом «рівний рівному», заснована на кращих міжнародних практиках. Більшість команди складатимуть ветерани. Загалом у ній працюватимуть близько 40 фахівців, і зараз ми продовжуємо відбір», – розповів Пол Найленд, засновник «Lifeline Ukraine».
Протоколи, за якими працюватимуть психологи на лінії – перекладені та адаптовані протоколи австралійської гарячої лінії «Lifeline Australia», що працює з 1963 року.
Проект неурядовий, але створюється і координуватиметься у співпраці з Міністерством охорони здоров’я та Міністерством ветеранів. Ідея створити в Україні таку гарячу лінію виникла в Уляни Супрун, в.о. міністра охорони здоров’я України, після знайомства з австралійським досвідом.
Грант від Посольства Великої Британії складає 580 тисяч фунтів стерлінгів.
На майбутніх тренінгах команду навчатимуть канадська організація Living Works та Ейпріл Натурел, одна зі світових експертів з відкриття гарячих ліній.
У майбутньому групи психологічної підтримки за принципами «рівний рівному» планують запустити і в обласних ветеранських центрах, які створюватиме Міністерство у справах ветеранів.
На сьогодні в Україні 392 тисячі ветеранів війни на сході України, зазначив заступник міністра у справах ветеранів Олександр Терещенко. Достовірної статистики про кількість самогубств серед них немає.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь