Укладання договору на вивезення сміття – обов'язок кожного!!!

Дата: 06.09.2019 10:05
Кількість переглядів: 1272

Відповідно до ст. 35-1 ЗУ «Про відходи», поводження з побутовими відходами здійснюється відповідно до державних норм, стандартів і правил.

Власники або наймачі, користувачі, у тому числі орендарі, джерел  утворення побутових відходів, земельних ділянок укладають договори з юридичною особою, яка визначена виконавцем послуг на вивезення побутових відходів, здійснюють оплату таких послуг та забезпечують роздільне збирання твердих побутових відходів.

До джерел утворення побутових відходів стаття 1 даного Закону відносить об’єкти, на яких утворюються побутові відходи (житлові будинки, підприємства, установи, організації та земельні ділянки).

 

Згідно з п.1 ч.2 ст. 7 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» споживач зобов'язаний укладати договори про надання житлово-комунальних послуг у порядку і випадках, визначених законом. Поводження з побутовими відходами це є одна із комунальних послуг. До категорії індивідуальний споживач вищезгаданий Закон відносить фізичних або юридичних осіб, які є власниками (співвласниками) нерухомого майна, або за згодою власника інші особи, які користуються об’єктом нерухомого майна і отримують житлово-комунальну послугу для власних потреб та з якою або від імені якої укладено відповідний договір про надання житлово-комунальної послуги.

Обов’язок укладати договори на надання послуг з поводження з побутовими відходами передбачено також Законом України «Про відходи» та Правилами надання послуг з вивезення побутових відходів, затверджених Постановою КМУ №1070. Зокрема, визначено, що збирання та вивезення побутових відходів у межах певної території здійснюються юридичною особою, яка уповноважена на це органом місцевого самоврядування на конкурсних засадах у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України, спеціально обладнаними для цього транспортними засобами. Договір про надання послуг укладається відповідно до типового договору, розробленого Кабінетом Міністрів.

Зимнівське виробниче управління житлово-комунального господарства визначене виконавцем послуг з вивезення побутових відходів відповідно до Протоколу засідання конкурсної комісії з визначення виконавця послуг з вивезення побутових відходів на території Зимнівської сільської ради від 05.02. 2019 року; Рішення  виконавчого комітету Зимнівської сільської ради  від 11.02.2019 року №17  «Про затвердження Протоколу засідання конкурсної комісії з визначення виконавця послуг з вивезення побутових відходів на території Зимнівської сільської ради від 05.02.2019 року»; Рішення Зимнівської сільської ради від 20.02.2019 року №34/10 «Про визначення виконавцем послуг з вивезення побутових відходів на території Зимнівської сільської ради».

Згідно з Правил благоустрою території Зимнівської сільської ради, затверджених рішенням Зимнівської сільської ради від 23.04.2012 року №15/10, до порушень цих Правил відноситься відсутність у підприємств, установ, організацій, підприємців, громадян, які мають у власності або користуванні приміщення (будівлі, споруди), договору на вивезення побутових відходів, укладеного з комунальним підприємством, визначеним органом місцевого самоврядування виконавцем послуг з вивезення побутових відходів.

При виявленні фактів порушення Правил благоустрою уповноважені на те органи мають право складати протоколи, в яких фіксуватимуться дані порушення і на підставі яких буде відкриватись адміністративне провадження.

 

Згідно зі ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, порушення правил у сфері благоустрою населених пунктів тягне за собою накладення штрафу від 20 до 80 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 340 до 1360 грн).

Тобто, відсутність договору на надання послуг з поводження з побутовими відходами у фізичних осіб, юридичних осіб є порушенням Законів України «Про відходи», «Про житлово-комунальні послуги», «Про благоустрій населених пунктів» та Правил благоустрою території Зимнівської сільської ради і тягне за собою адміністративну відповідальність згідно Кодексу України про адміністративні правопорушення. .

 

Прохання до громадян, підприємств, установ та організацій на території Зимнівської сільської ради, які ще не заключили договір на вивезення побутових відходів, звернутися до Зимнівського ВУЖКГ за адресою: вул.Перемоги, 38, с.Льотниче, Володимир-Волинський району. Телефон для довідок – 2-37-14.

 

В разі неукладення договору щодо порушників будуть застосовані грошові стягнення, передбачені Законодавством України.

 

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь