Інформація для новообраних депутатів!

Дата: 26.11.2020 09:53
Кількість переглядів: 415

Відповідно до Закону України «Про запобігання корупції» депутат місцевої ради є суб’єктом декларування.

Особа, обрана депутатом місцевої ради, подає як кандидат декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік  впродовж п’ятнадцяти календарних днів з дня набуття повноважень відповідно депутата.

Згідно Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» повноваження депутата місцевої ради починаються з дня відкриття першої сесії відповідної ради з моменту офіційного оголошення підсумків виборів відповідною територіальною виборчою комісією і закінчуються в день відкриття першої сесії цієї ради нового скликання, крім передбачених законом випадків дострокового припинення повноважень депутата місцевої ради або ради, до складу якої його обрано.

Виключення:

Якщо обрана особа незалежно від обставин уже подавала декларацію за минулий рік (який передує року обрання – 2019 рік), її повторного подання не вимагається, оскільки така особа вже виконала обов’язок, визначений у ч. 3 ст. 45 Закону України «Про запобігання корупції»  (Роз’яснення НАЗК від 26.09.2020 року №9).

 

Отже, депутати, які не подавали декларацію за 2019 рік, зобов’язані з 25.11.2020 року (день 1 сесії – набуття повноважень депутатами) протягом 15 календарних днів подати декларацію за 2019 рік!

 

Наголошуємо, що суб'єкт декларування несе персональну відповідальність за порушення вимог фінансового контролю (неподання або несвоєчасне подання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, декларування недостовірної інформації) згідно з чинним законодавством України (притягнення до адміністративної, кримінальної відповідальності)!


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь